OnPage.org’ta bulduğum ve kendi sitem için faydalı olacağını düşündüğüm temel SEO tüyolarını burada da paylaşıyorum. WordPress sitenizin arama motorlarında öne çıkmasını sağlayacak belli başlı maddeleri bu yazıda bulabilirsiniz.
Kısaca WordPress Nedir?
WordPress; web siteleri, bloglar ve online mağazalar için kullanılan dünyanın en yaygın içerik yönetim sistemidir.
Genel Noktalar
Websitenizin arama motorları tarafından indekslenmesi için “Visibility for search engines” tercihini aktif hale getirmelisiniz. Bunun için “Discourage search engines from indexing this site” şıkkı işaretli ise işareti kaldırmanız yeterli.
Google Anayltics: Web siteniz için gerekli optimizasyon ölçülerini elde etmede yardımcı olması için Google Analytics’i kullanabilirsiniz. https://www.google.com/analytics/
RSS Feed: RSS Feed içinse sadece “Summary”i tercih edin. Bu içerik hırsızlığını engeller ve kullanıcıların web sitenizde kalmasına yardımcı olur. Bu tercihi işaretlemek için şu adımları takip edin: Dashboard -> Settings -> Reading -> Show in News Feed -> Summary
Yapı/Tasarım
Breadcrumb Navigation: Web sitenizin yapısını geliştirmek için breadcrumb navigasyonu ekleyebilirsiniz. Breadcrumb navigasyonu, iç bağlantıları geliştirir ve websitenizin kullanım kolaylığını artırır. Bunun için Yoast SEO eklentisini kullanabilirsiniz.
Responsive Design: Ayrıca Responsive Tasarım denen, yani WordPress sayfanızın farklı cihazlar üzerinden görüntülenmesini sağlayan temalar tercih etmelisiniz.
Eklentiler
- Eklentiler WordPress’in fonksiyonelliğini artırarak günlük iş akışınızı daha iyi yönetmenizi sağlar. Örneğin, “Better Internal Link Search” eklentisi yeni iç bağlantı eklemenizi kolaylaştırır.
- WP Super Cache gibi bir eklenti kullanarak sayfa hızınızı optimize edebilirsiniz.
- Site içi aramayı da bazı uygun eklentilerle sadeleştirebilirsiniz. Halihazırda yüklü olan arama fonksiyonu yerine Google eklentisi ya da SearchWP eklentisi kullanmanız daha faydalı olacaktır.
- Yoast SEO eklentisi de kullanabileceğiniz en kapsamlı eklentilerden bir tanesi. Eklenti ile sayfa optimizasyonu için gerekli temel noktaları kontrol edebilirsiniz. Örneğin eklentiyi, Google Arama Konsoluna XML Sitemap eklemek ve Google’u sayfanız hakkında bilgilendirmek için kullanabilirsiniz.