• WORK
  • Türkçe
  • Newsletter
  • Shop
Social Links
Most Viewed Posts
  1. YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN: UPWORK HESABI NASIL AÇILIR (8,416)
  2. Ücretsiz İzleyebileceğiniz 600 Film (7,536)
  3. Reading two books a month (6,795)
TUGBA KIBAR
  • WORK
  • Türkçe
  • Newsletter
  • Shop

KERME OTTOMAN BUTİK OTEL

  • May 9, 2018
  • 2K views
  • 2 minute read

TUROB HOTEL DERGİSİ’NDE YAYIMLANMIŞTIR

GÜNEY EGE’DE ESEN ŞAHANE BİR OSMANLI RÜZGARI

Akyaka, yeşilin her rengini ve kuşların en sevimlilerini içinde barındıran, birbirinden güzel doğal koyları, çam ormanları, zeytin ağaçları ve yaz-kış hızını kesmeden akan azmağı ile hayranlık uyandıran doğa cenneti bir kasaba. Kerme Ottoman Konak, kucağını Gökova Körfezi’ne açarken, sırtını da Sakar Dağı’na yaslamış bu benzersiz kasabada tüm ihtişamıyla uzanıyor.

kerme butik otel

ZARİF MİMARİ, İNCE DETAYLAR VE GÖZ ALICI BİR ŞIKLIK

Azmak Nehri kıyısında yemyeşil bir bahçe içine kurulmuş olan konak, adeta “bir dönem filmi” platosu. Başarılı ve titiz bir çalışma ile hayata geçirilen Osmanlı ve Selçuklu mimarisi, iç dekorasyondaki özen ve ihtişamda da kendini gösteriyor. Avluya açılan ahşap kapıdan içeri adım attığınız andan itibaren geçmişe doğru gizemli bir yolculuğa çıkıyorsunuz.

Şark yaşam biçimini anlatmak için yapılan ahşap köşk, yerel el yapımı kumaşlar, bakır siniler, el dokuma Mevlana yeşili halı, boncuklu cami lambaları ve ahşap merdivenleri ile tam bir Anadolu köşesi. Vitray, oyma, örtü ve çinilerde ise tarihimize kazınmış iki simgesel çiçek, lale ve karanfil iç içe kullanılmış.

DAĞ VE NEHİR MANZARALI ODANIZDA TARİHE YOLCULUK

Orta avluya açılan odalar, Türk motiflerini sergileyen ahşap tavan  işlemelerinden el dokuması perdelere, zengin detaylarla döşeli. El yapımı Osmanlı spotlarıyla aydınlatılan banyolar, yerel mermer traverten ve İznik çinisiyle tablolaştırılmış. Selçuklu motifleri ile oyalanmış kadife örtüler, ahşap tırabzanları çiçeklendirilmiş balkonlar, cumbalarda Osmanlı oyma motifleri ve Osmanlı kafesi ise odaların otantik atmosferini tamamlıyor.

AVLUDA GELENEKSEL TATLARLA BULUŞUN

Kültürün önemli mirasçılarından olan geleneksel tatlar da unutulmamış konakta. Misafirleri, orta avluda Türk kahvesi, İznik çinileriyle motiflendirilen bankoda Türk çayı, Osmanlı kokteyli, Türk şarabı ve şurupları bekliyor. Akvaryumla sempatikleştirilen servis büfesinde ise lokum, fındık, fıstık ve leblebinin tadına bakabilirsiniz.

Ön cephede yer alan yüzme havuzu, küçük spor merkezi, jakuzi su masajı, botanikleştirilen iç avlu ile evrensel alışkanlıklara da yer verilen konakta misafirlerin konfor ve rahatı için her şey düşünülmüş. Zengin tarihimizin ve kültürümüzün ince bir zevkle yaşatıldığı Kerme Ottoman Konak Butik Otel’de kendinizi sarayda gibi hissedeceksiniz. Üstelik doğanın sunduğu tüm güzellikler de sizi sarıp sarmalayacak.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Share 0
Share 0
Related Topics
  • akyaka
  • boutique hotel
  • boutique hotels
  • butik otel
  • butik oteller
  • güney ege
  • hotel
  • hotels
  • kerme
  • kerme ottoman
  • kerme ottoman butik
  • kerme ottoman butik otel
  • kerme ottoman konak
  • osmanlı mimarisi
  • otel
  • otels
  • Ottoman
  • ottoman architecture
  • Tourism
  • travel
  • turizm
Previous Article

Autumn Event

  • November 25, 2016
View Post
Next Article

“30 Gün Minimalizm” Oyunu

  • May 10, 2018
View Post
You May Also Like
View Post
  • 77
  • 1 min

İrade gücü

  • October 11, 2022
View Post
  • 81
  • 1 min

Posta pulu gibi olun

  • October 11, 2022
tools of thinking 1
View Post
  • 82
  • 1 min

İlerlemenin sırrı başlamaktır

  • October 11, 2022
View Post
  • 778
  • 5 min

Upwork’te ilk müşteriyi kazanma

  • July 16, 2021
View Post
  • 351
  • 1 min

Koşulsuz hediyelerle ağızdan ağıza pazarlama

  • June 15, 2021
View Post
  • 416
  • 1 min

Daha iyi bir SEO için sosyal medya linklerinizi dönüştürün

  • June 15, 2021
View Post
  • 370
  • 3 min

E-posta Minimalizmi: E-posta Kutunuzu Temizleyin

  • June 14, 2021
View Post
  • 337
  • 1 min

Haftanın kısa haberleri/Haziran 2021

  • June 13, 2021

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

remote work - habit building - daily thoughts

About

Freelance translator based in Istanbul writing about remote work, habit building, personal growth, and more.

Subscribe

Side Project

https://www.instagram.com/toolsofthinking/

Input your search keywords and press Enter.